Wednesday, October 17, 2007

*scraptile: tq note to dr ZZ*

Wah..dah siap dah! Inside card written with photo of the two kids attached.

*scraptile: tq note to dr ZZ (2)*

Red card attached on the left side of the frame (outside) together with the frame stand.

*scraptile: tq note to dr ZZ (3)*

Colourful thank you note dedicated to my friend's family doctor. I used a tiles(grey colour) to make this colourful frame as a background. Attach 2 picture of my friend's (TUTY) kids and their doctor, with colourful buttons and colourful design rubbers. Together with a tq note (small red card on the upper left) from the kids/parents. Those who enter to the doctor's room would definately surprised with the bright and colourful attractions of the frames.

AQIQAH CARD: baby boy (inside)


With a beautiful smile ... the invitation is ready to be sent to the guest. Congrats ZAILENE & ZAMAN for your newborn footballer baby,ZIDAN boy!

AQIQAH CARD: baby boy


Majlis Aqiqah Invitation Card for my friend..ZAILENE's 1st baby boy, Zidan. Sky Blue/White theme colour. Ribbon n Button attached.

BARNEY THEME CARD: inside/outside

Done! It's ready to be sent out to Ethan's guest. May they happy to receive such a barneyful card ever. Happy Birthday, Ethan boy!

BARNEY THEME CARD: inside

I put a photo of Ethan with his Barney friend. And attach an invitation note inside the card.

BIRTHDAY INVITATION CARD: barney theme

Ok now...its Ethan's birthday on September 07. My friend, PAMILIN is so excited to do a birthday party for her little boy 1st birthday with a BARNEY theme. I had an ide to combined everything in one. This is how it looks like. A green envelope n a purple card.

RIBBON BASKET: inside/outside

Dodie dah hadiahkan "RIBBON BASKET" ini khas untuk Kak Lina beberapa hari sebelum hari raya. She said she love it. So, untuk Kak Lina: "Harap Kak Lina boleh gunakan ribbon basket ini semasa travelling sana-sini (guna anytime pun boleh) sambil membuat jahitan 'ribbon embroidery' akak yang cantik-cantik tu. It could help you to make more of your beautiful collections in future. Thank you again,kak!"

RIBBON BASKET: inside

This is the sample.... Aturkan pilihan riben yang diperlukan. Kemudian masukkan hujung riben ke dalam lubang kecil yang disediakan. Sekiranya riben disusun rapi di dalam riben basket ini, dah tentu ianya teratur dan teramat lah mudahnya untuk menarik warna riben yang diperlukan dan mudah digunting. Simple and sweet,kan.
Nah..this is how it look after i did it. Dah siap dah pun. Ianya boleh diisikan dengan riben-riben yang diperlukan untuk digunakan. Kegunaan kotak ini untuk travelling. Mudah dibawa kemana-mana. Ianya senang digunakan. Pilih saja warna riben yang diperlukan untuk menjahit, kemudian simpan aturkan dalam kotak tersebut. Kemudian tarikkan hujung riben tersebut di antara lubang yang disediakan itu. Boleh juga disimpan peralatan penting seperti jarum, gunting atau benang di ruang yang disediakan. Cubalah tengok page-page yang seterusnya selepas ini.

LATEST PROJECT: my ribbon basket



Ini project yang paling latest skali Dodie buat. Its a gift to a friend, KAK LINA di kerteh sebagai tanda Terima Kasih untuknya. Mula-mula susah juga nak dapat bahan untuk buat kotak riben ni. Pada asalnya, Dodie pernah tengok kotak ini yang diperbuat drpd kotak kayu di dlm magazine papercraft dari UK. Nak beli kotak tu susah, coz tak ada dijual disini. Bila tengok kotak tu, rasanya Dodie boleh buat sendiri dengan menggunakan bahan-bahan yang mudah didapati. Bila dah dapat ide, terus Dodie plan cari bahan-bahan yang sesuai.

INSIDE MY STUDIO (d)



My art library..

INSIDE MY STUDIO (c)


All my craft things are kept here. Easier for me to do my handicraft.

MY WORKPLACE


it's fun working here...

INSIDE MY STUDIO (b)


and white...

INSIDE MY STUDIO (a)

its pink...

MY STUDIO


Introducing my workplace...
Its at my home. Bilik yang sentiasa memberi ilham dan tempat yang paling sesuai untuk dijadikan my library art. Semua yang berkaitan dengan my craft, i letakkan di studio ini.
Welcome...

Tuesday, October 9, 2007

DODIE'S DESIGN introduction



Hi..its me Dodie Mohd. Selamat Datang ke DODIE's DESIGN collection. Dodie masih cuba-cuba dengan blog ini. First time buat blog ni. Jadi, akan mengambil masa sikit untuk hiaskan blog ni dengan koleksi Dodie's Design.

Hi to all viewers, my friends and to all yang kenal dan tak kenal Dodie. Sekiranya berminat dengan hasil kerjatangan/kraftangan Dodie, boleh lah bagitahu/comment dalam ruangan ini,k.

Have A Nice Day Everyday!!